Wij vernieuwen uw bestaande software en maken uw bedrijf klaar voor de toekomst

Al meer dan 200 bedrijven zijn u voor gegaan.

Contact openemen
Sofco | software for companies

Software vernieuwen

Waarom voor Sofco kiezen

De meeste bedrijven en organisaties zijn tegenwoordig afhankelijk van software. Om de bedrijfsprocessen van deze bedrijven soepel te laten verlopen is betrouwbare, snelle en stabiele software van essentieel belang. Merkt u dat uw software dat niet (meer) is? Omdat uw software sterk verouderd, instabiel en/of simpelweg niet meer veilig is? We helpen u graag en gaan deze uitdaging graag aan. Met gemoderniseerde software blijven uw processen efficiƫnt en bent u klaar voor de toekomst.

Lees ook

Wanneer dient u uw software te vernieuwen

Er zijn vaak meerdere oplossingen mogelijk. Het is namelijk sterk afhankelijk van de huidige situatie, de bestaande siftware en de wensen die u heeft ten aanzien van uw bedrijfprocessen. Hieronder kunt u lezen welke problemen het meest voorkomen bij bedrijven.

Problemen met schaalbaarheid

Als het softwarepakket vanaf het begin niet genoeg schaalbaar is opgezet, dan kan het zijn dat na het groeien van het aantal gebruikers op een bepaald moment te veel van de applicatie wordt gevraagd. Als een applicatie twee keer zo veel data moet verwerken dan de software aankan, dan wordt de applicatie traag en er kunnen problemen ontstaan. Dit staat de groei van uw bedrijf in de weg.

Datalek

Als u te maken krijgt met een datalek dan bent u in feite al te laat. Hackers blijven namelijk continu innoveren. Hetgeen betekent dat het belangrijk is om uw software ook te laten innoveren. Wij zorgen dat uw framework en libraries up to date zijn, zodat ze voldoen aan de laatste standaarden, geconstateerde datalekken opgelost kunnen worden en u niet kwetsbaar bent voor aanvallen.

Problemen met integratie

Heeft uw bestaande software problemen met integratie? Het koppelen van verouderde software kan lastig zijn en specialistische kennis vereisen. Die reden hiervan is doorgaans dat tijdens het ontwikkelen van de bestaande software geen rekening is gehouden met het mogelijk koppelen van toekomstige software. Vervelend, terwijl de trend van de laatste jaren is dat alle software koppelbaar moet zijn.

Functionaliteiten

Applicaties worden ontwikkeld en ingericht door een aantal functionele eisen. Kort gezegd, houdt dit in wat de applicatie voor u moet kunnen doen. Bijvoorbeeld, het beheren van klantgegevens. Echter, staat de wereld rondom uw applicatie niet stil. Processen, mensen en de omgeving veranderen continu en daarmee ook de functionele eisen. Het is dan ook noodzakelijk dat de software altijd blijft aansluiten op deze onderdelen. Is dit niet meer het geval? Dan kan het vernieuwen van uw software uitkomst voor u bieden.

Achterstallig onderhoud

Een gevolg van achterstallig onderhoud en gebrek aan doorontwikkeling zijn fouten in uw software of delen van uwsoftware die niet (meer) werkt. Dit kan natuurlijk ook te maken hebben met ondersteuning die wegvalt. Achterstallig onderhoud is vaak op te lossen in het huidige systeem. Niet ondersteunde software zal helaas herbouwt of nagebouwt moeten worden.

Achterstand op de concurrentie

De ontwikkeling van software gaat razendsnel. Daardoor kan het zijn dat de verouderde software nog prima werkt, maar in vergelijking met de concurrent blijft u achter. De software van de concurrent is bijvoorbeeld beter toegespitst op cloud of nieuwere hardware. Ontwikkelt u niet door? Dan blijft uw bestaande software achter, terwijl concurrerende software wel wordt doorontwikkelt.

Hoe pakken wij dit aan

Hoe pakken wij dit aan

Voordat we aan een oplossing kunnen gaan werken dienen we eerst een inventarisatie te maken van de problemen en de mogelijkheden van uw bestaande software.

Op basis van de inventarisatie kunnen we de volgende opties bieden om de problemen op te lossen. Door te vernieuwen, we hanteren de bestaande software en verbeteren deze op essentiƫle punten om de software klaar te maken voor de toekomst. Door de software te herbouwen, we bespreken uw wensen en bouwen de software helemaal opnieuw. Door uw software na te bouwen, we inventariseren de bestaande software en bouwen deze na met de allerlaatste technieken. Of door te innoveren, we luisteren goed naar uw wensen en bedenken een nieuwe manier om de software nog beter aan te sluiten op uw processen.


Interesse?
Neem via onderstaande button vrijblijvend contact met ons op om met onze professionas te brainsormen over uw vraagstuk.

Contact opnemen

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze specialisten gaan geen software uitdaging uit de weg! Of het nu gaat om nieuwe maatwerk software,
bestaande software vernieuwen of duurzame cloud software met high availability en loadbalancing voor een optimale schaalbaarheid.
Bij Sofco bent u aan het juiste adres!

Maatwerk software

Maatwerk software

Voor bedrijven die behoefte hebben aan een op maat ontwikkelde applicatie aangepast aan uw wensen en werkwijze.

Bestaande software vernieuwen

Bestaande software vernieuwen

Wij kunnen uw verouderde software vernieuwen door deze te moderniseren, herbouwen, nabouwen of door te innoveren.

Duurzame cloud software

Duurzame cloud software

Wij ontwikkelen cloud software voor organisaties met veel data en die kampen met schaalbaarheids- problemen en/of de veiligheid van hun data.