De techniek

Leer de techniek achter Sofco CMS 2.0 kennen

De techniek

Geavanceerd, uitbreidbaar en kostenbesparend

Sofco CMS 2.0 is voorzien van de allerlaatste technieken. Op deze pagina vindt u informatie over de techniek die schuilt achter onze software en wordt uitgelegd waarom wij voor bepaalde technieken hebben gekozen die kostenbesparend zijn voor uw bedrijf en voordelig zijn voor uw website en eventuele uitbreidingen in de toekomst.

Het Sofco framework

op basis van MVC

Het framework van Sofco is ontwikkeld op basis van MVC. Model-View-Controller (of MVC) is een ontwerppatroon dat het ontwerp van complexe toepassingen opdeelt in drie eenheden met verschillende verantwoordelijkheden: datamodel (model), datapresentatie (view) en applicatielogica (controller).Het scheiden van deze verantwoordelijkheden bevordert de leesbaarheid en herbruikbaarheid van code. Het maakt ook dat bijvoorbeeld veranderingen in de gebruikersinterface niet direct invloed hebben op het datamodel en vice versa. Hierdoor kan er veel tijd en geld bespaard worden aan programmering en het uitbreiden van functionaliteiten. Voor meer informatie zie: Software op basis van MVC.

Foto
Applicaties die Sofco ontwikkelt zijn stabiel, betrouwbaar en makkelijk uit te breiden

Applicaties die Sofco ontwikkelt zijn stabiel, betrouwbaar en makkelijk uit te breiden

Sofco heeft een eigen framework ontwikkeld op basis van PHP en heeft eigen code gecombineerd met bestaande PHP frameworks zoals Symfony en Laravel. Symfony en Laravel zijn een set van PHP-componenten, een web toepassingsraamwerk, een filosofie en een community die allemaal in harmonie met elkaar samenwerken. De code waarmee een dergelijk framework ontwikkeld is, staat bekend als mooie, eenvoudige en goed leesbare code. Hierdoor zijn applicaties die Sofco ontwikkelt stabiel, betrouwbaar en makkelijk uit te breiden. De code van uw website is hierdoor beter gestructureerd waardoor deze ook sneller is en een stuk beter te onderhouden.

Snelheid & SEO ranking

De voordelen zitten met name in de ‘lichtheid’ van het Sofco framework en daarmee de snelheid die ermee gewonnen wordt. Snelheid ervaart u bijvoorbeeld in de ontwikkeling van een applicatie en daarnaast de prestaties van uw webapplicatie of website. Hoe lichter en hoe beter de code is, hoe sneller de applicatie gaat werken en hoe makkelijker het wordt om deze te beheren. Dit heeft natuurlijk direct een positieve invloed op de kosten bij het op maat ontwikkelen van software door Sofco.


Snelheid is een belangrijke ranking factor voor zoekmachines

Snelheid is altijd een belangrijk onderdeel geweest voor zoekmachines zoals Google. Sinds een paar jaar is de snelheid van websites een belangrijke factor in zoekmachine optimalisatie (SEO). Snellere laadtijden zorgen ervoor dat uw website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Nu dat Google heeft aangekondigd de laadsnelheid van websites voor haar gebruikers te voorspellen en bij de gevonden zoekresultaten te vermelden zal dit een nog belangrijkere ranking factor worden dan ooit daarvoor.

Meer over Sofco CMS 2.0

Wilt u meer weten of heeft u vragen over het Sofco CMS onderhoudssysteem?
Klik op één van onderstaande onderwerpen voor meer informatie of bekijk de documentatie.

Het onderhoudssysteem

Het onderhoudssysteem

Ontdek het gemak van Sofco CMS en de onbegrensde mogelijkheden.

De Modules

De Modules

Maak kennis met de modules waarmee wij Sofco CMS voor u kunnen uitbreiden.

De Techniek

De Techniek

Ontdek de geavanceerde techniek achter Sofco CMS.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Lees welke vragen het meest aan ons gesteld worden over Sofco CMS.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Hebben wij uw interesse gewekt? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen