Snelheid in ontwikkeling, snelheid in de prestaties en een betere ranking van uw webapplicatie of website

Al meer dan 200 bedrijven zijn u voor gegaan.

Contact opnemen
Sofco | software for companies

Software op basis van MVC

Ontdek het Sofco framework

Voor bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan grote applicaties, meertalige websites en hoge eisen stellen ten aanzien van beheer en koppelingen met bestaande systemen heeft Sofco een high-tech framework ontwikkeld op basis van MVC.

Model-View-Controller (of MVC) is een ontwerppatroon dat het ontwerp van complexe toepassingen opdeelt in drie eenheden met verschillende verantwoordelijkheden: datamodel (model), datapresentatie (view) en applicatielogica (controller). Het scheiden van deze verantwoordelijkheden bevordert de leesbaarheid en herbruikbaarheid van code. Het maakt ook dat bijvoorbeeld veranderingen in de gebruikersinterface niet direct invloed hebben op het datamodel en vice versa. Hierdoor kan er veel tijd en geld bespaard worden aan programmering en het uitbreiden van functionaliteiten.

Voordelen
Het toepassen van het MVC-model bij de ontwikkeling van grote applicaties heeft vele voordelen. De applicatie wordt een stuk overzichtelijker en makkelijker te onderhouden, minder complex doordat de data van de interface en het systeem scheidt. Deze scheiding maakt het voor een programmeur eenvoudiger om een applicatie te onderhouden. Daarnaast heeft het scheiden ook als voordeel dat er makkelijker kan worden gewerkt in grote teams van ontwikkelaars en ontwerpers. De ontwikkelaars kunnen onafhankelijk van de ontwerpers programmeren en testen. Daarnaast kan er tegelijk aan dezelfde applicatie worden gewerkt zonder de code van een collega te beïnvloeden. Ook een zeer belangrijk voordeel aan deze scheiding is, dat een ontwikkelaar slechts op één aspect van de applicaties zich hoeft te concentreren.

Door de scheiding van de code is hergebruik van delen mogelijk. Hergebruik van code heeft als voordeel dat er minder code en er geen dubbele functies geproduceerd hoeven te worden. Door de scheiding is het ook makkelijk om een nieuw ontwerp voor een grote website te maken of om dezelfde informatie op een andere wijze te presenteren.

Snelheid in ontwikkeling

De voordelen zitten met name in de ‘lichtheid’ van het Sofco framework en daarmee de snelheid die ermee gewonnen wordt. Snelheid ervaart u bijvoorbeeld in de ontwikkeling van een applicatie en daarnaast de prestaties van uw webapplicatie of website. Hoe lichter en hoe beter de code is, hoe sneller de applicatie gaat werken en hoe makkelijker het wordt om deze te beheren. Dit heeft natuurlijk direct een positieve invloed op de kosten bij het op maat ontwikkelen van software door Sofco.

Snelheid en ranking (SEO)

Snelheid is altijd een belangrijk onderdeel geweest voor zoekmachines zoals Google. Sinds een paar jaar is de snelheid van websites een belangrijke factor in zoekmachine optimalisatie (SEO). Snellere laadtijden zorgen ervoor dat uw website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Nu dat Google heeft aangekondigd de laadsnelheid van websites voor haar gebruikers te voorspellen en bij de gevonden zoekresultaten te vermelden zal dit een nog belangrijkere ranking factor worden dan ooit daarvoor.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees ook

 • Wij willen Sofco hartelijk danken voor de snelle levering, correcte omgang en uitstekende service m.b.t. het bouwen van onze website. Wij bevelen Sofco sterk aan bij collega ondernemers die een goede, betrouwbare partner zoeken.

  Wendy Tobben - Eigenaresse

  Landhaus Alpenherz - Zillertal Oostenrijk

 • Sofco is een uitstekende partner voor ons, ze beschikken over een uitgebreide kennis en denken proactief met ons mee. Met name hierdoor kunnen wij ons blijven concentreren op onze corebusiness en blijft een belangrijk communicatiekanaal zoals onze website tegelijkertijd voldoen aan de laatste eisen.

  B. Beumers

  Masterlight - Panningen

 • Sofco is een partij waarmee men met een gerust hart zaken kan doen, wij zijn in ieder geval voor meer dan 100% tevreden over hun kennis en kunde maar ook over hun service.

  Fred Bruinen - ICT afdeling

  SIF-Group - Roermond

 • Hun motto is dat het beste moet, zorgen voor goed maatwerk dat er tevens mooi uit moet zien. De uitdaging voor Sofco maakt dat ze met je mee denken.

  Werner Klompen - Eigenaar

  Madame Trudo - Roggel

 • Waarom we hebben gekozen voor Sofco? We hebben in 2003 samengewerkt bij het opzetten van een nieuwe lay-out voor www.roermond.nl. Met deze website wonnen we in dat jaar de publieksprijs van de Webwijzer Award voor overheidswebsites.

  R. Schoemakers - Afdeling communicatie

  Gemeente Roermond - Roermond

 • Er wordt door Sofco zeer goed meegedacht en aangevuld, kortom uitstekend teamwork en resultaat!

  William Joosten - Eigenaar

  Masterlight - Panningen

 • Sofco is een goede partner voor bedrijven die meer willen met hun website, van origine een Roermonds bedrijf, die weten waar ze over praten en er verstand van hebben.

  Hein Timmermans - Eigenaar

  Timmermans kantoren - Roermond

 • Defiance is altijd zoekende naar manieren om zich in de designwereld te profileren. Uitingen op het web moeten hiermee stroken, Sofco was het bedrijf dat onze wensen heeft waargemaakt.

  Frank de Ruijter - Designer

  Defiance Design - Maasbracht

 • Door de voorbereidingen van Sofco, hun ervaring en kennis is het resultaat een alles omvattende website, een nieuwe Huisstijl en een Real-Time Op Maat Dashboard waar onze klanten dagelijks zeer efficiënt en effectief mee werken.

  Wim Verschuren - Eigenaar

  Eye on Retail - Waalwijk

 • Sofco voelt de klant feilloos aan en kan daardoor snel acteren. Kortom, wij zijn uiterst tevreden en bevelen Sofco dan ook van harte aan!

  Sandra Bolderdijk - Manager Human Resources

  Sonetco - Roermond

 • Van idee tot ontwerp, van ontwerp tot eindproduct en ook in de nazorg, Sofco is er in elke stap en denkt met je mee! Altijd snel bereikbaar en behulpzaam. Een echte aanrader!

  Roel Rijks

  Leudal monument - Heythuysen