Veelgestelde vragen over Sofco Hosting

Heeft u vragen over onze Sofco Hosting? Hieronder treft u de vragen aan die het meest aan ons gesteld worden. Staat uw vraag er niet bij en heeft u nog meer vragen? Neem dan gerust contact op via hetcontactformulierop deze website. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

 • Wat is webhosting?

  Wanneer u een website heeft gemaakt of wilt laten maken, dan heeft u webhosting nodig om uw website bereikbaar te maken. Webhosting is de ruimte waarop u bestanden en afbeeldingen kunt plaatsen op een server. Deze server is bereikbaar via een IP-adres datgekoppeld kan worden aan uw domeinnaam.

  Er bestaan verschillende soorten hosting. Sofco Hosting biedt onder andereshared webhosting, waarbij meerdere webhostingdiensten voor verschillende klanten op één server worden geplaatst. Ook is het mogelijk een eigenVirtual Private Server(VPS) af te nemen waarop u de hosting van uw website helemaal zelf kunt regelen.

 • Kan ik mijn e-mail ook via webmail bekijken?

  Ja Hiervoor gaat u naar www.domeinnaam.nl/webmail. Sofco Hosting biedt binnen elk hosting pakket de mogelijkheid om gebruik te maken van de ingebouwde Roundcube webmail.

 • Wat gebeurt er als ik de limiet (Bandbreedte) gebruikt heb en er over heen ga?

  U ontvangt van ons een melding als u over uw limiet heen gaat. Het dataverkeer wordt ten aller tijden naar boven afgerond naar hele Gigabytes. Wanneer u meerdere malen over uw limiet heen gaat is het raadzaam om uw account te upgraden, u kunt dat doen door dat via Sofco Support te melden. Uw website blijft altijd bereikbaar!

 • Kan ik mijn domein doorverwijzen naar een map/folder?

  Ja dat kan. Plaats onderstaande code in een .htaccess bestand in uw public_html map:

  Vervang domeinnaam.nl met de domeinnaam die u wilt doorverwijzen. Vervang mapnaam met de map – foldernaam waarnaar de domeinnaam moet worden verwezen

  RewriteEngine On
  Options +FollowSymlinks
  RewriteBase /
  RewriteCond %{HTTP_HOST} domeinnaam.nl
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/mapnaam/?
  RewriteRule ^(.*)$ mapnaam/$1 [L]

 • Kan ik gebruik maken van een database?

  Ja, bij elk hosting pakket kunt u gebruik maken van 1 of meerdere, afhanekelijk van het pakket, mySQL databases installeren en gebruiken.

 • Hoe kan ik een database terugplaatsen?

  Als u uw website heeft opgebouwd met een database, dient u deze bij het terugplaatsen van de back-up opnieuw te importeren:

  Log in Sofco Server management
  Klik in de menubalk op 'Extra features'.
  Klik op 'phpMyAdmin'.
  Klik op de database waarnaar je de gegevens wilt importeren (en zorg ervoor dat deze database leeg is).Heb je nog geen database? Maak er dan een aan met behulp van dezehandleiding.
  PhpMyAdmin opent zich in een nieuw venster.
  Klik in het linkermenu op uw database naam.
  Klik op het tabblad 'Import'.
  Selecteer uw SQL-bestand door op 'Choose file' te klikken.
  Klik op 'Go' om de gegevens te importeren.

 • Waar vind ik de MySQL-gegevens voor mijn database?

  U maakt zelf een MySQL-database aan via Sofco server management. Hier vind u ook de gegevens van reeds aangemaakte databases of kunt u via phpMAdmin inloggen op de database.

 • Wat is caching?

  Caching is het tijdelijk opslaan van bestanden voor snelle toegang. Caching vindt plaats op verschillende niveau's en in verschillende programma's. Uw internetbrowser cacht bijvoorbeeld internet bestanden die veel worden opgevraagd. Een processor slaat tijdelijk informatie op die veel in het besturingssysteem wordt gebruikt.

  Caching wordt vaak gebruikt voor websites. Wanneer u een website opent in uw internetbrowser worden er verschillende extra bestanden ingeladen, zoals bijvoorbeeld het logo van de website. Door caching worden deze bestanden tijdelijk lokaal opgeslagen. Deze bestanden hoeven dan niet opnieuw van de server te worden gedownload, wat belasting op de server verlaagt en de laadtijd van de pagina verhoogt, wanneer u de pagina opnieuw opent.

 • Hoe kan ik mijn website naar jullie servers uploaden?

  U ontvangt bij het aanschaffen van een domeinnaam en hosting pakket login gegevens waarmee u kunt inloggen in Sofco server management. Hiermee kunt u ftp-gegevens aanmaken. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld Filezilla kunt u met deze gegevens inloggen op uw server en de bestanden vanaf uw pc of mac overzetten naar uw domeinnaam. U plaatst de bestanden dan in de public_html map van de domeinnaam waar u de bestanden op wilt zetten.

 • Welke scripts worden ondersteund?

  Al onze hosting pakketten bieden CGI-BIN en PHP-ondersteuning.

 • Kan ik gebruik maken van ImageMagic?

  Ja op onze servers staat standaard ImageMagik geïnstalleerd.

 • Mijn website is te zwaar voor shared hosting. Wat kan ik het beste doen?

  Wanneer uw website te zwaar is voor shared hosting platform, is een Virtual Private Server (VPS) de juiste oplossing. Met een VPSbeschikt u over een eigen server die u naar eigen wens kunt (laten) inrichten.

 • Ik wil cronjobs gebruiken, is dit mogelijk?

  Ja, wij kunnen cronjobs voor je instellen. Afhankelijk van het pakket is het ook mogelijk om zelf cronjobs op de server in te stellen.

 • Kan ik mijn webhosting pakket upgraden of downgraden?

  Het is altijd mogelijk om uw pakket te upgraden of te downgraden. Bij een upgrade worden de kosten voor het eerdere pakket verrekend in de nieuwe factuur. Bij een downgrade is dit niet het geval. Daarom is het verstandig een downgrade aan te vragen tegen het einde van de contractperiode. Let wel op de opzegtermijn van 1 maand voor het beëindigen van uw oude contract.

 • Kan ik de dienst "domeinnaam doorsturen" laten omzetten naar een webhosting pakket?

  Op elk gewenst moment is het mogelijk om de dienst Domeinnaam doorsturen te laten omzetten in webhosting.

 • Hoe kan ik een favicon instellen?

  Het instellen van een favicon doe je eenvoudig zelf via FTP. U uploadt het geprepareerde favicon.ico bestand naar de root-folder (public_html) van uw website. Uw favicon wordt zichtbaar na een update van de cache van uw browser.

 • Valt het updaten van mijn website onder dataverbruik?

  Ja, het updaten van je website valt onder dataverbruik.

 • Valt e-mailverkeer onder dataverbruik?

  Ja, e-mailverkeer valt onder dataverbruik.

 • Hoe kan ik mijn dataverkeer verminderen?

  U kunt uw verbruik aan data verminderen door:

  1. Html-, css- en php-bestanden verbruiken over het algemeen weinig dataverkeer;

  2. Afbeeldingen of foto's in onder andere gif- en jpg-formaat verbruiken al snel veel dataverkeer. Probeer de afbeeldingen te comprimeren of de afbeeldingen verkleind weer te geven als een Thumbnail. De bezoeker kan aan de kleine versie zien of hij een afbeelding wil openen. Zo wordt er geen dataverkeer verspild;

  3. Mp3's of filmpjes verbruiken veel dataverkeer. Het is vaak mogelijk om mp3's met een lagere bitrate te encoderen en filmpjes kunnen vaak nog worden gecomprimeerd.

 • Wat is het meest geschikte webhostingpakket voor mij?

  Dat is moeilijk om zo aan te geven, want iedereen heeft andere wensen en behoeften voor zijn website. Er zijn meerdere keuzes die u kunt maken:

  1. Het aantal mailboxen;
  2. De hoeveelheid webruimte;
  3. Applicaties automatisch installeren.

  Meer informatie vindt u op de pagina over Sofco webhosting.

 • Wat is CGI?

  CGI staat voor Common Gateway Interface en is een aanvuling op html. CGI-scripts maken de website dynamisch en interactief.

  Onze pakketten worden geleverd met een CGI-BIN. CGI-scripts zijn gastenboeken, forums of webformulieren en zelfs volledige webwinkels. CGI is geen taal waarin men programmeert, maar een 'applicatie' waardoor internetpagina's kunnen communiceren met bestanden of zelfs programma's.

  Het daadwerkelijke programmeren gebeurt doorgaans met de taal Perl. Deze taal wordt ondersteund op de servers van Hostnet. Dankzij deze applicaties kan de bezoeker een interactie aangaan met jouw website. Bij een gastenboek kan men bijvoorbeeld reacties plaatsen op een pagina van je website. Het CGI-script van zo'n gastenboek verzorgt de data-opslag maar ook de uiteindelijke weergave van het gastenboek.

 • Wat is PHP?

  PHP is een scriptingtaal waarmee u dynamische webpagina's kunt ontwikkelen. Uw website krijgt hierdoor meer interactiviteit en zal in veel gevallen aantrekkelijker zijn om te bezoeken.

  PHP is afgeleid van Personal Homepage en staat voor Hypertext Pre-Processor. PHP is een scriptingtaal waarmee je dynamische webpagina's ontwikkelt. Een dynamische pagina is een webpagina die bijvoorbeeld is gekoppeld aan een database, waardoor de informatie 'dynamisch' wordt gegenereerd. Dit alles gebeurt in samenwerking met html. Met PHP gebruikt u bijvoorbeeld gastenboeken, forums, e-mailformulieren of zelfs complete content-management-systemen. Dankzij PHP gaan bezoekers een interactie met uw website aan.

  PHP is vergelijkbaar met ASP (dat is ontwikkeld door Microsoft). Het belangrijkste verschil met ASP is dat PHP open source is. Het is dus voor iedereen vrij en kosteloos te gebruiken.

  Meer informatie over PHP lees je opwww.php.net.

 • Wat gebeurt er als ik de toegestane datalimiet overschrijd?

  Als je de toegestane datalimiet overschrijdt, nemen wij contact met je op. We bespreken de verschillende opties, waaronder upgraden naar een groter pakket.

 • Kan ik gebruik maken van G-suite?

  Ja, als u gebruik wilt maken van G-suite dan dienen er een aantal aanpassingen te worden gedaan in de DNS instellingen van uw domeinnaam. Deze instellingen kunnen alleen door ons worden gedaan. U kunt de nieuwe DNS instellingen aan ons doorgeven, eventueel kunnen wij de installatie samen met u telefonisch en via teamviewer voor u doen.

  Indien u nog geen G-suite heeft aangeschaft kunt via onderstaande codes het eerste jaar 20% korting verkrijgen:

  G Suite Basic-model promotiecode:6C3KPYVTY4AAMQG
  G Suite Business-model promotiecode:374TJ6XRP79A7JL

 • Kan ik gebruik maken van Office365?

  Ja, indien u gebruik wilt maken van Office365, dan dient u de DNS gegevens die u van Microsoft ontvangt naar ons te sturen. Wij stellen de DNS gegevens dan voor u in. Deze gegevens bestaan uit MX records, TXT records, SRV records en CNAME records.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Hier vindt u de antwoorden op vragen die vaak aan ons gesteld worden. Maak hieronder een keuze uit vragen die gaan over e-mailinstellingen of veelgestelde vragen over onze producten Sofco CMS, Sofco Online of over onze hosting.

E-mailinstellingen

E-mailinstellingen

Lees hier hoe u uw e-mail dient in te stellen als u gebruik maakt van onze hosting.

Sofco CMS

Sofco CMS

Lees de veelgestelde vragen over het Sofco CMS onderhoud systeem.

Sofco Online

Sofco Online

Lees de veelgestelde vragen over het Sofco facturatie-, abonnementen- en boekhoudsysteem.

Sofco Hosting

Sofco Hosting

Lees de veelgestelde vragen over Sofco hosting.