Voor organisaties die te maken hebben met grote hoeveelheden data en veel dataverkeer

Maak vrijblijvend een afspraak met onze experts.

Contact opnemen
Sofco | software for companies

Duurzame cloud software

Waarom wij ontwikkelen op basis van AWS

Om grote applicaties met veel data en dataverkeer soepel te laten werken is het van belang dat de servers waar deze applicaties op draaien zo optimaal mogelijk werken en oneindig schaalbaar zijn zodat uw applicatie te alle tijden goed blijft functioneren, ook als er opeens heel veel mensen tegelijk gebruik maken van uw applicatie. Om dit te kunnen garanderen maken wij gebruik van de capaciteit en de innovaties die AWS (Amazon Web Services) heeft ontwikkeld.

Grote organisaties, van Netflix tot de Rabobank, vertrouwen op het AWS Cloud Platform van Amazon. Ook wij kiezen vaak voor hun innovaties. AWS behoort niet voor niets tot het ‘magic quadrant’ van cloudleveranciers. Op deze pagina leggen wij kort uit wat AWS is, waarom wij hiervoor gekozen hebben en welke voordelen dit voor uw bedrijf of organisatie heeft.

Over AWS (Amazon Web Services)

AWS is het grootste cloudplatform ter wereld en biedt organisaties toegang tot de laatste technische innovaties. Grote applicaties (zoals KLEKSI) hosten wij bij Amazon Web Services, en met een goede reden. Amazon Web Services, oftewel AWS, biedt oneindig veel mogelijkheden. Maar wat is AWS eigenlijk? En welk voordeel heeft dit voor uw organisatie?

Wat is AWS?

Door de keuze voor AWS hebben wij toegang tot een zeer snelle, flexibele IT-omgeving waarbij we gebruik kunnen maken van de nieuwste technieken. Groeit uw organisatie en heeft u meer rekenkracht en opslag nodig? De applicatie die wij voor u ontwikkelen groeit met u mee. U hoeft geen servers meer aan te schaffen en u hoeft ook niet meer te betalen voor ongebruikte rekencapaciteit. Sofco wil (samen met u) blijven innoveren en met AWS kan dit sneller en efficiënter. Met behulp van AWS kunnen we gebruik maken van de laatste technologische ontwikkelingen. Of het nu gaat om artifical intelligent (AI) en machine learning of de rekencapaciteit van de Amazon supercomputer.

Lees ook

Foto

Kwaliteit en uptime

Een belangrijk voordeel van AWS is de kwaliteit en uptime. Als bedrijf of organisatie wilt u natuurlijk dat uw applicatie en uw data te allen tijde online en bereikbaar is. Om een hoge uptime te kunnen garanderen moeten risico’s gespreid worden. Dit betekent dat wij als organisatie minimaal 2 servers zouden moeten beheren zodat wij altijd de uptime van één van de twee kunnen garanderen.

Op kleine schaal is dit nog te doen, maar het is wel omslachtig. Op grote schaal is uptime garanderen door het beheren van meerdere servers echter nagenoeg onmogelijk. Het is extreem duur, inefficiënt, kost zeeën aan tijd en daarnaast kunnen we de veiligheid van uw data niet garanderen. Dit is de reden waarom bedrijven als Netflix hun services hosten op AWS. Zelf hosting regelen op dergelijke schaal is simpelweg niet rendabel. Het voordeel van AWS is dat wij in één klap op een kostenefficiënte manier hosting risico’s spreiden. Wanneer een server offline gaat of andere problemen heeft wordt dit automatisch opgevangen door een andere server. Hierdoor kan een hoge uptime gegarandeerd worden tegen vele malen lagere kosten dan wanneer wij dit zelf met eigen servers zouden regelen. Met AWS hoeven wij geen tijd meer te besteden aan randzaken en kunnen wij ons blijven focussen op de doorontwikkeling van uw applicatie. AWS zorgt dat de serverbelasting wordt verdeeld over meerdere servers, ook wel load balancing genoemd. Tevens stuurt AWS verkeer naar een andere server wanneer de originele server problemen ondervindt, ook wel high availability genoemd. Hierdoor is uw applicatie en uw data altijd voor u beschikbaar.

Opslag en backup

Opslag en backup

Door de oneindige hoeveelheid rekenkracht en opslag is AWS bij uitstek geschikt voor het bouwen van (grote) databases. Zo groeit de opslagruimte mee met de grootte van uw data zonder downtime en door de grote rekenkracht kan uw data snel en efficiënt verwerkt worden.

We bieden opslag- en backupservices die uw gegevens beschermen met ongeëvenaarde duurzaamheid en beveiliging. Back-ups worden met een gegevensduurzaamheid van 99,999999999% beschermd. Kopieën van alle gegevens die zijn geüpload worden automatisch gemaakt en opgeslagen op ten minste drie fysieke servers. De AWS opslagservices ondersteunen toonaangevende schaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en beveiliging, zodat uw back-ups beschermd en beschikbaar zijn wanneer u deze nodig heeft. En dit alles op een kostenbesparende en efficiënte wijze met pay-as-you-go-prijzen.

Redundantie

Redundantie

Redundantie is cruciaal voor de beschikbaarheid van uw applicatie en uw data. Redundantie wordt bereikt door het dupliceren van componenten zodat er een replica beschikbaar is wanneer er iets uitvalt. Bij uitval van een van de componenten worden de activiteiten naadloos door een andere component overgenomen. Redundantie is in feite een kopie die tegelijk naast het origineel draait en wordt vaak verward met het maken van een backup. Naast redudantie is het natuurlijk van belang dat er voor u te allen tijde ook een backup ter beschikking is.

Naadloos opschalen van servercapaciteit
Onze software kan naadloos opschalen indien dat nodig is. Dit betekent dat wanneer er veel gebruikers tegelijk gebruik maken van uw applicatie of wanneer uw data door heel veel bezoekers van uw website tegelijk wordt bekeken de servercapaciteit automatisch wordt opgeschaald. Bezoekers worden automatisch naar een andere server doorgeleid om goed functioneren te kunnen garanderen. Middels een load balancer wordt het verkeer verdeeld over de aanwezige servers. Dit stuk is vrijwel oneindig te herhalen indien dit nodig is. Dit komt ten goede van de gezondheid en beschikbaarheid van uw applicatie en van uw data.

Kosten voor opslag en dataverkeer

Kosten voor opslag en dataverkeer

Op onze software is een Fair Use Policy van toepassing. Dit beleid houdt in dat u tot twee keer de gemiddelde capaciteit aan opslag en dataverkeer mag gebruiken van de licentie die u met ons heeft afgesloten. Het voordeel van een dergelijke constructie is dat een piek in uw dataverkeer niet in rekening wordt gebracht. Pas als uw dataverkeer structureel te hoog is nemen wij contact met u op.

Veel opslag en dataverkeer, u betaald naar gebruik
Verwacht u veel dataverkeer? Of bestaat uw data bijvoorbeeld uit veel videobestanden, geluidsbestanden en/of documenten? U betaald alleen voor de opslag en het dataverkeer dat u gebruikt waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden. U heeft dus geen kosten meer voor capaciteit die u ter beschikking heeft maar die u niet gebruikt. In het voorbeeld hiernaast kunt u zien hoe dit in de praktijk werkt in vergelijk met de kosten voor het gebruik op een lokale server.

U hoeft dus niet te investeren in eigen servers, fysieke beveiliging of voor systeembeheerders die uw server beheren. Deze kosten kunnen namelijk behoorlijk in de papieren lopen. Sofco neemt al deze zorgen voor u uit handen zodat u zich kunt blijven focussen op andere werkzaamheden binnen uw organisatie.

Waar kunnen we u mee helpen?

Onze specialisten gaan geen software uitdaging uit de weg! Of het nu gaat om nieuwe maatwerk software,
bestaande software vernieuwen of duurzame cloud software met high availability en loadbalancing voor een optimale schaalbaarheid.
Bij Sofco bent u aan het juiste adres!

Maatwerk software

Maatwerk software

Voor bedrijven die behoefte hebben aan een op maat ontwikkelde applicatie aangepast aan uw wensen en werkwijze.

Bestaande software vernieuwen

Bestaande software vernieuwen

Wij kunnen uw verouderde software vernieuwen door deze te moderniseren, herbouwen, nabouwen of door te innoveren.

Duurzame cloud software

Duurzame cloud software

Wij ontwikkelen cloud software voor organisaties met veel data en die kampen met schaalbaarheids- problemen en/of de veiligheid van hun data.