Veelgestelde vragen over Sofco CMS

Heeft u vragen over het Sofco CMS onderhoudssysteem? Hieronder treft u de vragen aan die het meest aan ons gesteld worden. Staat uw vraag er niet bij en heeft u nog meer vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier op deze website. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

 • Wat is Sofco CMS?

  Sofco CMS is een beheer- c.q. onderhoudssysteem waarmee u uw website kunt onderhouden. Sofco CMS is een gebruiksvriendelijk en geavanceerd beheersysteem ontwikkeld op basis van een door sofco ontwikkeld MVC-framework.

 • Wat is MVC (Model-View-Controller)

  Model-View-Controller (of MVC) is een ontwerppatroon dat het ontwerp van complexe toepassingen opdeelt in drie eenheden met verschillende verantwoordelijkheden: datamodel (model), datapresentatie (view) en applicatielogica (controller).

  Het scheiden van deze verantwoordelijkheden bevordert de leesbaarheid en herbruikbaarheid van code. Het maakt ook dat bijvoorbeeld veranderingen in de gebruikersinterface niet direct invloed hebben op het datamodel en vice versa. Hierdoor kan er veel tijd en geld bespaard worden aan programmering en het uitbreiden van functionaliteiten.

 • Kan ik elke pagina zelf inrichten?

  Ja, met Sofco CMS heeft u de keuze uit meer dan 200 templates waarmee u elke pagina kunt inrichten. Uw pagina's hebben dus geen standaard invulling. U bepaalt wat u op elke pagina wilt communiceren en op welke manier.

 • Hoeveel pagina's kan ik in mijn website plaatsen?

  U kunt ongelimiteerd pagina's toevoegen aan uw website.

 • Kan ik ook formulieren aan mijn website toevoegen?

  Ja, Sofco CMS biedt diverse templates waarmee u zelf uw formulieren kunt samenstellen en in uw website kunt verwerken.

 • Zijn mijn pagina's geoptimaliseerd voor zoekmachines?

  Ja, u kunt elke pagina voorzien van gegevens die van belang zijn voor de optimalisatie van uw pagina's en voor zoekmachines zoals Google.

 • Zit ik vast aan een contract en wat is de opzegtermijn?

  U betaald jaarlijks een bijdrage voor updates en upgrades van het systeem. U kunt jaarlijks opzeggen met een opzegtermijn van minimaal 1 maand. De bijdrage is afhankelijk van de modules die u gebruikt en de voor u op maat ontwikkelde software die gekoppeld is aan Sofco CMS.

 • Hoe lang duurt het voordat ik gebruik kan maken van het systeem en mijn website online kan?

  Gemiddeld genomen leveren wij een website inclusief het SOFCO CMS op binnen 3 a 4 weken vanaf het moment dat wij goedkeuring van u hebben over het ontwerp.

 • ​Kan iedereen met dit onderhoudssysteem werken?

  Ja, het Sofco CMS is zeer gebruiksvriendelijk. Sofco CMS is veelzijdig waardoor een korte uitleg van de onderdelen vereist is. Daarna krijgt u zoveel ondersteuning als u nodig hebt. Onze helpdesk staat u graag te woord en helpt u wanneer u vragen heeft. Daarnaast vindt u veel antwoorden in onze uitgebreide documentatieover Sofco CMS.

 • Ik heb geen tijd om mijn website bij te werken. Kunnen jullie dat voor mij doen?

  Uiteraard kunnen wij dit voor u doen. Ook als u wilt dat wij uw website beheren is het raadzaam het Sofco CMS aan te schaffen en te laten implementeren in uw website. Want ook als wij uw website voor u beheren scheelt dit ontzettend veel tijd aan werkzaamheden en blijven de kosten voor u beperkt.

 • ​Kan ik overal mijn website aanpassen?

  Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en een computer, laptop, tablet of smartphone om uw website te beheren. U dient natuurlijk wel uw e-mailadres en wachtwoord bij de hand te hebben.

 • Is mijn website en het systeem responsive?

  Elke website die wij ontwikkelen is responsive en past zich aan elk type apparaat aan. Het Sofco CMS is ook responsive zodat u vanaf elk type apparaat uw website kunt beheren.

 • ​Is het CMS veilig?

  Ja, het Sofco CMS is is uitermate veilig en betrouwbaar. Het CMS voldoet aan de laatste veiligheidseisen en draait op een versleutelde SSL-verbinding. Daarnaast voorzien wij het CMS regelmatig van updates zodat de kans op hacken geminimaliseerd is. De updates worden verzorgd door Sofco, hier hoeft u dus niets voor te doen.

 • Is een website ontwikkeld door Sofco AVG-proof?

  Websites ontwikkeld door Sofco zijn veilig en ingericht om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat betekent dat wij al zoveel mogelijk hebben gedaan om uw website technisch AVG-proof te maken. Daarnaast biedt het Sofco CMS u de mogelijkheden om zelf de benodigde maatregelen voor uw onderneming te nemen.

 • Kan ik gebruik maken van de statistieken van Google Analytics?

  Ja, Sofco CMS wordt gekoppeld aan uw Google Analytics account. U kunt via het dashboard van Sofco CMS meteen zien hoe uw website bezocht wordt. U hoeft dus niet appart in te loggen bij Google Analytics.

 • Kan ik Google Maps implementeren op mijn website?

  Ja, Sofco CMS biedt diverse Google Maps templates die u zelf kunt beheren en toevoegen binnen uw pagina's. U kunt daarnaast zelf uw markers instellen, meerdere markers op 1 kaart plaatsen, de inhoud van tekstballonnen instellen en de look-and-feel van uw landkaarten customizen met behulp van Snazzymaps (.com).

 • Mijn domein staat geregistreerd bij een ander bedrijf. Is dit een probleem?

  Indien u gebruik wilt maken van Sofco CMS dan dient uw domeinnaam op een server van Sofco te worden gehost. Wij verhuizen uw website kosteloos naar onze servers.

 • Ik heb een ontwerp voor een website. Kunnen jullie deze ook bouwen?

  Ja, wij kunnen ook overweg met ontwerpen die niet door ons zijn gemaakt. We stellen daarvoor een aparte offerte op omdatwij het ontwerp moeten omzetten en implementeren in Sofco CMS. Er zijn wel enkele voorwaarden die wij stellen aan het ontwerp en het aanleveren van een ontwerp. Voor meer informatie kunt u het beste vrijblijvend contact met ons opnemen.

 • Waar kunnen jullie mij niet bij helpen?

  Sofco is specialist in het ontwikkelen van websites. We kunnen u helaas niet helpen met:

  - Uw internetverbinding
  - Netwerk- of wifi problemen
  - Vragen over hardware

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Hier vindt u de antwoorden op vragen die vaak aan ons gesteld worden. Maak hieronder een keuze uit vragen die gaan over e-mailinstellingen of veelgestelde vragen over onze producten Sofco CMS, Sofco Online of over onze hosting.

E-mailinstellingen

E-mailinstellingen

Lees hier hoe u uw e-mail dient in te stellen als u gebruik maakt van onze hosting.

Sofco CMS

Sofco CMS

Lees de veelgestelde vragen over het Sofco CMS onderhoud systeem.

Sofco Online

Sofco Online

Lees de veelgestelde vragen over het Sofco facturatie-, abonnementen- en boekhoudsysteem.

Sofco Hosting

Sofco Hosting

Lees de veelgestelde vragen over Sofco hosting.